Get Adobe Flash player
Traductor

Palmeig

Una pràctica per relaxar els teus ulls

???????????????????????????????Els nostres ulls pateixen la constant estimulació que els comporta estar durant llargs periodes de temps davant de les pantalles dels ordinadors i altres aparells tecnològics; aprendre a relaxar-los i fer pràctiques de visió natural ens pot ajudar a veure-hi millor.

“Els ulls no son uns òrgans separats del cos. La visió commou, fa sentir alegria, tristesa, ràbia, apatia, està relacionada amb l’actitud de voler veure, de no voler-ho, de sentir…”, ens diu la psicòloga i reeducadora visual Roser Carré  al seu bloc Com cuidar els meus ulls

Segons la Medicina Tradicional Xinesa els ulls també són la porta d’entrada de l’element fusta, l’energia de la primavera, regit pel fetge i que quan no està en harmonia pot comportar emocions com la ira.

 

Quan l’element fusta està en equilibri afavoreix la creativitat i l’amabilitat”.

Deixar descansar els ulls

En el món que vivim avui els ulls viuen més estressats que mai. Les pantalles dels ordinadors, de les tablets, dels telèfons mòbils, de la televisió, de les consoles… els estimulen continuament.

No és estrany que al cap del dia puguem sentir coissor en els ulls, perdem nitidesa visual o fins i tot que notem cert malhumor o una facilitat per enfadar-nos.

 

 Els ulls, com la resta del cos, necessiten descansar i que en tinguem cura amb pràctiques i moviments que els facin sentir lleugers i mimats”.

 

El primer pas: el palmeig

???????????????????????????????El palmeig o palming és una pràctica senzilla que forma part del Mètode Bates i de l’Escola de Visió Natural.

Consisteix en posar les mans creuades i fent cassoleta sobre els ulls i deixar que la foscor els vagi cobrint i relaxant. Mentre fem aquesta relaxació, ens podem imaginar que els ulls se’n van darrera de les conques, s’estiren en una gandula i es deixen anar, relaxant-se.

 

La foscor, l’escalfor de les mans, la dedicació que els donem, la nostra presència i la consciència d’estar-ne tenint cura els ajudarà a descansar.

Petites pauses

La recomanació és fer un petit palmeig d’un parell de minuts cada tres quarts d’hora quan es treballa davant de pantalles.

En acabar el palmeig podem deixar que els ulls mirin a diferents distàncies, lluny i a prop. També és molt recomanable parpellejar sovint i tenir cura de no fixar massa la vista.

 

La nostra visió pot millorar de manera progressiva mitjançant dinàmiques que afavoreixen el moviment dels ulls, la relaxació i la nitidesa, de forma agradable i fàcil”.

Roser Carré Ibáñez, psicòloga i reeducadora visual.

 

 

NOTA: Aquest article ha estat publicat originàriament al bloc Colors, que dirigeix la periodista Conxita Parra i que gustosament ens l’ha cedit per publicar a Com cuidar els meus ulls. Li fem arribar el nostre agraïment.